Drie tips voor een betere tuinplanning en tuinieren

tuinman

Drie tips voor een betere tuinplanning en tuinieren

Vrienden van tuinders hebben, zoals u waarschijnlijk weet, een gemeenschappelijk belang: ze willen allemaal mooie bloemen en planten hebben, maar belangrijker nog, ze willen allemaal op de meest kosteneffectieve manier voor hun tuin kunnen zorgen. En hoewel dat altijd een goede zaak is, kunnen we soms eindigen met een puinhoop – een tuin met een ongeorganiseerd bed van onkruid en grassen, helemaal geen groen, geen bloemen die bloeien, geen insecten of ongedierte zichtbaar en geen leven. Daarom ga ik je drie tips geven om je tuin te verbeteren als je een tuinier bent die niet lui is zoals ik! (Ik gebruik een vork en een schop, dus houd daar rekening mee.)

Tuinbestratingsprojecten hoeven niet altijd over bloemen en groenten te gaan. Sommige vaste planten zijn wendbaarder dan andere, terwijl sommige heesters en heesters in de winter wat extra verzorging nodig hebben. Vergeten om bepaalde struiken of planten water te geven die niet in uw klimaat voorkomen, kan een ramp betekenen Hovenier Delft – Kibbel Hoveniers 📞 06 199 518 02. Voor droge en warme klimaten, zoals de mooie violet penstemon, en ja, zelfs duizendblad (NIET VERWIJDEREN!).

Als je een tuinier bent die graag veel soorten planten en vaste planten plant, maar je hebt geen tijd om ze het hele jaar door te voeden, overweeg dan om een verhoogd bed langs een hellend terras of tuinbed te planten. Met een aantrekkelijk aanbod aan bloeiende planten en struiken (waardoor u vrijer meer vaste planten of heesters kunt toevoegen), is het gemakkelijk om een mooi onderhoudsvriendelijk en aantrekkelijk gazon te creëren voor een fractie van de kosten van een grotere tuin. Bekijk dit artikel over landschapsarchitectuur met verhoogde bedden voor meer informatie.

Klik hier voor meer informatie: Kibbel Hoveniers